Köpvillkor

ALLMÄN INFORMATION

Vi har fri frakt inom Sverige om du handlar för minst 100 kr.
Handlar du för under 100 kr tillkommer en fraktavgift på 29 kr.

Nedan följer mer detaljerad information kring våra allmänna köpvillkor.

BESTÄLLNING & ORDERBEKRÄFTELSE
Efter att du har lagt din beställning i vår webbshop kommer du få två mail till den e-post som du angivit. Det första kommer när vi behandlar ordern och det andra när vi skickat paketet.
Skulle du inte få någon orderbekräftelse, vänligen titta i skräpposten. Den kan i vissa fall hamna där. Finns inget där så kan det vara så att det blivit fel i själva e-postadressen du angivit.
Kontrollera att information i orderbekräftelsen stämmer, såsom adress, telefonnummer och beställda produkter. Skulle något vara felaktigt, kontakta oss via info@happyalba.com så fort som möjligt.

PRISER
Priserna anges i svenska kronor och inkl. moms (25%). HappyAlba är ett gotländskt bolag och har sitt säte i Visby och betalar svensk moms.


LEVERANSVILLKOR & FRAKTKOSTNAD
Beställda varor skickas med PostNord.
För att hålla så låga priser som möjligt så kommer ordrar som väger mindre än 100 gram att skickas i paket utan spårning.
Tyngre paket skickas med spårnummer och du får ett mail om det.

Vi har fri frakt inom Sverige om du handlar för minst 100 kr.
Handlar du för under 100 kr tillkommer en fraktavgift på 29 kr.

Leveranstid
Normal leveranstid inom Sverige är mellan 2-4 arbetsdagar. När varan har lämnat vårt lager övergår ansvaret för leveranstiden till fraktbolaget.
PostNord levererar normalt inom 1-2 arbetsdagar och eftersom vi levererar från Gotland bör man räkna med någon dag extra.
Din order skickas samma dag eller dagen efter beställning.

ÅNGERRÄTT
Du har som kund 14 dagars öppet köp när du handlar på HappyAlba. I enlighet med distansavtalslagen har du rätt att returnera en felfri vara utan att behöva ange varför. Detta måste ske inom 14 dagar. Varan måste vara i nyskick, oanvänd och i obruten förpackning. Vid byte och retur står köparen för frakten.
Du måste meddela oss via mail om att retur sker.

Byten & returer
Full bytes- och returrätt gäller inom 14 dagar, dock ej använda produkter. Det kan tillkomma ett prisavdrag som motsvarar varans värdeminskning om varan är använd eller skadad. Du står själv för kostnaden i samband med returfrakten. Du som kund ansvarar för att varan inte kommer bort eller skadas när den returneras till oss.

Reklamation
Har du fått en felaktig vara? Kontakta oss via info@happyalba.com och beskriv felet. Bifoga gärna en bild på varan och felet om möjligt. Bifoga även ditt ordernummer i mailet.
Reklamationer sänds till samma adress som returadressen. Skicka tillbaka varan tillsammans med kvitto samt uppgifter om felaktigheten och ditt telefonnummer dagtid. Ni står för returfrakten.

Returadress
Returer och byten skickas till följande adress:

HappyAlba
Kinbergs plats 8A
621 57 Visby

Kvittot/följesedeln skall finnas med i bytet/returen, med anteckning på vilken produkt varan ska bytas till eller om du önskar en återbetalning.


PERSONUPPGIFTER & SÄKERHET
När du beställer varor hos HappyAlba uppger du dina personuppgifter såsom namn, adress, telefonnummer och e-post. I samband med beställningen godkänner du att vi lagrar dina kunduppgifter i vårt affärssystem, detta för att vi skall kunna ge dig bästa service. Dina personuppgifter hanteras i enlighet med GDPR (EU:s nya dataskyddslag).

BETALNING
Du kan välja att betala på tre olika sätt.
Klarna – Behöver inte säga så mycket mer om det.
Kort – Visa, Mastercard, Apple Pay m.m.
Swish – Betalning med swish är manuellt, finns ingen betalning så skickas ingen vara.

EJ UTHÄMTADE PAKET
Vi förbehåller oss rätten att debitera kostnaderna för den hantering som uppstår vid ej uthämtade paket (returfrakt, expeditionskostnad etc). Därför tar vi ut en avgift om 100 SEK om ett paket ej hämtas ut. Försändelsen ligger hos postombudet i 14 dagar innan den returneras till oss. Observera därför att om du ångrar ett köp och vill returnera varan, behöver du först hämta ut paketet och därefter returnera enligt beskrivning ovan.